Over mij

Ik ben Geertje, kunstenaar, en maak acrylverfschilderijen in een geheel eigen stijl.
Verder werk ik in opdracht, illustreer, geef workshops op mijn atelier, en mocht je
in Groningen willen overnachten dan kan dat in mijn B&B kamer tussen mijn schilderijen.

Het begin

In 1960 ben ik geboren op een boerderij, tussen de weilanden nabij Hindeloopen in Friesland.
Er waren veel dieren om me heen, naast melkkoeien en schapen, ook onze hond en meerdere poezen.
Als een blije Boeddha lach ik in mijn eerste jaar naar iedereen, mensen en dieren maken me vrolijk.

Deze blijdschap en me verbonden voelen met alles kan ik nog steeds voelen in mezelf, en komt door de jaren heen in mijn schilderijen terug.

Spelen met mijn 3 zusjes, als elfjes op het erf, verstoppertje op de hooizolder, of bij slootjes achter in het land…we hadden veel ruimte en mijn creativiteit ook, ik hield ervan spelletjes te bedenken.

Fantasie

Bij groter worden kwam mijn verlegenheid en introverte gevoeligheid meer naar voren. Ik tekende graag, bedacht verhaaltjes, mijn fantasie vond zo een uitweg. Op de kleuterschool vertelde ik al dat ik later kunstenaar zou worden, en daarna op de lagere school kreeg ik van de meester een apart schriftje waar ik mijn verhaaltjes opschreef en illustreerde. Op de middelbare school in Sneek tekende ik in de laatste jaren grote posters voor de schoolfeesten.

Kunstenaar worden was als een grote innerlijke zekerheid, ik voelde dat ik daarvoor geboren was, dat mijn talent ook verantwoordelijkheid gaf om het te verwezenlijken. Op mijn 16e kreeg ik olieverf en het was een openbaring wat je met verf kan doen. Mijn eerste schilderijtje van een dromerig elfje was de start van mijn passie voor schilderen.

Schilderen

Na de middelbare school ging ik naar de kunstacademie in Groningen. Op kamers wonen in een grote stad, niet alles was makkelijk, verlegen als ik was, maar ik voelde me zeer thuis in Groningen en leerde met plezier nieuwe technieken en breder kijken naar kunst. Schilderijen maken, de sfeer en de zeggingskracht van één beeld, soms een heel verhaal in één schilderij, leren zien wat is de kern, wat wil ik eigenlijk zeggen.

In de loop van de tijd ontwikkelde ik mijn eigen herkenbare  stijl; sprookjesachtig en dromerig, liefst met beweging erin en altijd positief. Mijn schilderijen zijn uitingen van mijn gevoelens, en tegelijk open ik tijdens het schilderen een deurtje in mijn hoofd en stroomt er al buitelend een dansend blij licht in me. Ik zie het als een liefdevol spiritueel licht wat schijnt in ieders ziel, en als vanzelf kleurt dit mijn werk. De idealist in me droomt van een lieve wereld waar een warme plek is voor iedereen, ik wil graag de wereld mooier maken.

Kunstenaar zijn

Schilderijen maken is mooi, ze verkopen ook heel fijn. Na de kunstacademie tot nu heb ik met vele exposities meegedaan, solo of groepstentoonstellingen. Het is een creatief zoeken naar mogelijkheden om met mijn werk mijn brood te verdienen. Al ruim 30 jaar heb ik een gezellig atelier bovenin het Werkmanhuis met prachtig uitzicht over de stad, waar ik geregeld aan open atelier routes meedoe.

Naast mijn vrije werk illustreer ik boeken, maak ik persoonlijke schilderopdrachten, geboorte- of kerstkaarten. Ik geef schilderworkshops op mijn atelier en sta op kunstmarkten of met mijn kleurige caravan op festivals. Samen met Court Hengeveld startten we 23 jaar geleden de uitgeverij The Last Bus cards, waar mijn werk milieuvriendelijk uitgegeven wordt op kaarten en posters (kijk op www.thelastbuscards.com) Op dit moment zijn er bijna 1,5 miljoen kaarten verkocht in binnen- en buitenland, mede dankzij uitgeverij Aurora Productions uit Zuid-Scharwoude die het meeste distributiewerk doen. Er is een jubileumsite gemaakt waar je van alles over mijn kaarten kan lezen. www.demiljoenstekaart.nl

B&B

Ruim 30 jaar woon ik dichtbij het prachtige Noorderplantsoen in de Oranjestraat samen met Court, we kregen twee zonen, Jelle en Sam. Eerst alleen op ons bovenhuis maar op een gegeven moment konden we ook het beneden huis erbij kopen met de tuin. Inmiddels ben ik gescheiden, is Jelle uitgevlogen, en studeert Sam.

Beneden in huis heb ik al vele jaren een kleurige Bed and Breakfastkamer, de Tuinkamer, waar ik met veel plezier gasten ontvang en ontbijt serveer. Je slaapt er tussen mijn schilderijen met uitzicht op mijn bloemige stadstuin. Het is er verbazend stil en toch wandel je in een paar minuten naar het centrum van Groningen.

Bekijk & reserveer hier de kamer »

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op!

Ben je geïnteresseerd in mijn werk en wil je meer weten over mij, mijn werk of misschien een afspraak maken om te komen kijken in mijn atelier? Neem gerust contact met me op! Bellen kan natuurlijk ook.
Neem contact met mij op